Algemeen

Gevestigd in de Alblasserwaard staat specialiteitenslagerij Jaap van Prooijen inmiddels al meer dan 25 jaar garant voor kwaliteitsvlees en -vleeswaren, barbecue en catering. Wij bieden onze klanten niet alleen een standaard vleesassortiment aan, maar meer dan dat. U vindt bij ons een uitgebreid assortiment specialiteiten waar wij steeds innoverend mee bezig zijn.


Al op 16 jarige leeftijd wist Jaap van Prooijen in welke bedrijfstak hij wilde gaan werken. Als leerling slager bij Albert Heijn en als medewerker bij een zelf-slachtende dorpsslager in Kesteren maakte hij zich het slagersvak eigen. Nadat Jaap na een aantal jaren alle vakdiploma’s had behaald, ging hij werken bij een slager in Elst, waar hij zich specialiseerde in de worstmakerij.

Door de tijd heen had Jaap kennis gemaakt met alle facetten van de inkoop van levend vee. Met deze kennis op zak en de vakbekwaamheid in het slagersbedrijf, begon Jaap zijn zoektocht naar een eigen winkel met de nodige ruimte om ook het worstmakers ambacht te beoefenen.

In 1989 eindigde de zoektocht in de Alblasserwaard, in Hardinxveld Giessendam, waar hij de slagerij van, de met pensioengaande slager, Bas de Deugd overnam. Na de opening was deze winkel aan de Buitendams een moderne winkel, maar er werd regelmatig gemoderniseerd om te blijven voldoen aan de nieuwste eisen en om te blijven werken met de modernste apparatuur. In het najaar van 2010 is de winkel verhuisd naar de Talmastraat, waar een volledig nieuw pand betrokken werd.

Worstmakerij

Als worstmaker ben je een ambachtsbeoefenaar. Deze vorm van ambacht vereist zowel een zeer uitgebreide vakkennis als vakmanschap. Jaap van Prooijen heeft in het verleden vele malen bewezen een meester te zijn in het goed samenstellen van vleessoorten en specerijen. Diverse eigen geproduceerde producten zijn dan ook herhaaldelijk in de prijzen gevallen op nationaal erkende vak wedstrijden.

Onze worstmakerij, rokerij en zouterij die zich in het oude winkelpand aan de Buitendams bevinden, zijn voorzien van moderne machinerie die voldoet aan de meest recente hygiënecode.

Kortom: de juiste ingrediënten, uitstekende vakkennis en het gebruik van moderne hulpmiddelen is te proeven in onze vleeswaren en worstsoorten.

Een greep uit eigen worstmakerij:
  - Grillworst    - Fricandeau
  - Kookworst    - Zeeuws spek
  - Boerenham    - Rosbief
  - Rookvlees    - Rookworst

Kwaliteit

Als vers specialist staat kwaliteitswaarborging voorop. Aangezien dit uit vele aspecten bestaat en niet eenvoudig is, streven wij voortdurend naar verbetering. Wat hierbij enorm helpt is de vakkennis en het vakmanschap van medewerkers. Met dat in ons achterhoofd zorgen wij dan ook dat wij slagers in dienst hebben met vakdiploma’s, maar tevens de kans bieden aan jong slagerstalent om hun kwaliteiten in ons bedrijf verder te ontwikkelen.

Om de product en proces kwaliteit te meten hanteren wij de ‘Hygiënecode voor het Slagersbedrijf’. Aan de hand van deze controlelijsten kunnen we een constante kwaliteit aanhouden.

Service

Voor ons is het belangrijk dat u als consument bij ons kunt vinden wat u zoekt. Niet alleen het product zelf, maar ook de kwaliteit daarvan. Daarom streven wij naar een hoge servicegraad. Mocht u speciale wensen hebben, zoals het vacumeren van producten of het speciaal af laten snijden van een stuk vlees, is dit geen probleem. Mocht u uw bestelling graag thuisbezorgd willen hebben is ook dat in overleg mogelijk.

Innovatie

Niet alleen verbetering maar ook innovatie word in de hand gewerkt met vakkennis. Met het creëren en uitwerken van nieuwe specialiteiten en receptideeën bieden wij u een wisselend assortiment aan, dat dan ook bijdraagt aan de diversiteit van uw eetpatroon. Voor ons is het ook belangrijk om onze blik te verbreden in het vak. Hiervoor bezoeken wij regelmatig andere verswinkels en staan wij open voor suggesties van u als consument.

OPENINGSTIJDEN WINKEL:

MAANDAG T/M DONDERDAG 08:00 tot 18:00

VRIJDAG 08:00 tot 20:00

ZATERDAG 08:00 tot 17:00