DUURZAAM VARKENSVLEES VAN GOEDE KOMAF.

Kies je bewust en hou je van eten? Geniet je van een goede rauwe ham, pittige salami of een overheerlijke sparerib? Het Duurzaam Varkensvlees dat je koopt bij specialiteitenslagerij Jaap van Prooijen voldoet aan jouw eisen: smaakvol vlees met oog voor dier én milieu.Wij zijn trots dat we je dit pure product kunnen aanbieden, en zijn blij dat we echt kunnen garanderen dat we weten waar ons varkensvlees vandaan komt.

Het grootste deel van onze duurzame varkens is van het, oorspronkelijk Belgische, Piétrain-ras. Dit is een varkensras met een stevige bouw, dikke billen, maar toch een laag vetgehalte. Het is een van de meest gespierde varkensrassen en wat ons betreft de meest smaakvolle! Boeren met hart voor hun dieren Het begon allemaal in 1997 op een boerderij in Valkenswaard, waar de boer besloot om het vlees op zijn boerderij te verduurzamen. Hij stelde strengere eisen aan zijn stallen, waardoor het klimaat in de stallen beter werd, de varkens gezonder en het vlees van aanzienlijk betere kwaliteit.

 

Duurzaam betekent bij onze boeren dat ze zich richten op dierenwelzijn én milieu. Met deze innovatieve aanpak zorgen onze boeren er voor dat de varkens gezonder zijn en een goed leven hebben. Dat begint al bij de zwangere zeug en de biggen. Bovendien gaan al onze boeren slim om met energie en waar mogelijk wordt er zelfs zelf energie opgewekt. Inmiddels besparen ze zo al meer dan 40% op energie.

OPENINGSTIJDEN WINKEL:

MAANDAG T/M DONDERDAG 08:00 tot 18:00

VRIJDAG 08:00 tot 20:00

ZATERDAG 08:00 tot 17:00